Четвер, 21 листопада 2024 року 8:57
   Четвер, 7 листопада 2024 року
  № 2024.45
 

Головна

Поточний номер
٠ Перша шпальта
٠ Тиждень
٠ Подробиці
٠ Суспільство
٠ Добра скриня

Фоторепортаж
Канівські блоги
Top-NET
Радіо “Канів”
Книгарня

Фотоконкурс
٠ Новий
٠ Архів

Редакція
Реклама
Передплата
Контакти
Безкоштовні оголошення
Де відпочити в Каневі

  Архів номерів

 

Реєстрація



Як ви оцінюєте якість послуг, що їх надає Канівське комунальне підприємство «Управління водопровідно-каналізаційним господарством» у співвідношенні до встановлених ним тарифів?
Найвища оцінка - високі тарифи відповідають високій якості послуг.
Середня оцінка - якість послуг терпима, тарифи могли б бути нижчими.
Низька оцінка - якість послуг незадовільна, нові тарифи суттєво б'ють по кишенях простих людей.
Результати


Курсы валют на PROext

Хто вигадав суші і роли, які підкорили світ?
Опубліковано: 3 грудня

фото 1Японія не тільки відома своєю стародавньою історією, незвичайною культурою, високими технологіями та унікальною природою, одна із значущих особливостей Японії – японська кухня. А головний делікатес, який буквально за пару десятиліть зумів завоювати практично весь світ – суші.

Ця страва справді підкорила світ. Своєю простотою, вишуканістю та оригінальністю. До того ж, суші дуже корисні для здоров'я та вважаються дієтичною стравою. Сьогодні можна замовити суші у будь-якому місті. Кількість ресторанів із японською кухнею навіть у відносно невеликих містах просто вражає. Незважаючи на це, мало хто знає, ким і коли були вигадані суші.

фото 2

Що було до суші

Усе почалося у стародавньому Китаї, а саме у його Південній частині, де місцеві жителі активно займалися рибальством. Свіжа риба довго не зберігалася, тож китайці винайшли технологію її консервування. Вони використовували:

  1. Сіль як природний консервант.
  2. Рис для процесу бродіння.
  3. Оцет, що стимулював цей процес.
  4. Воду.
  5. І саму рибу, почищену та порізану на невеликі шматочки.

Рис з оцтом через кілька днів перетворювався на кисломолочний фермент, що запускав процес бродіння, який тривав від 2 до 4 тижнів. Отриманий у результаті продукт був придатний для харчування близько року. Рис, що перебродив, звичайно ж, викидали, так як він був неїстівний.

Через кілька століть цей спосіб почали використовувати японці, поступово вдосконалюючи та доопрацьовуючи його. Експерименти тривали до XVII ст. Тоді японці почали додавати солод та суттєво доопрацювали технологію засолення, що дозволило використовувати рис, який раніше викидали. Його почали подавати у вигляді гарніру до риби, овочів та інших морепродуктів.

Сучасні суші

Сучасні суші вигадали вже в XIX столітті. Один невідомий японський кухар на ім'я Йохай Ханай почав подавати рис у вигляді невеликих довгастих грудочок із сирою рибою зверху. Щоб убезпечити відвідувачів ресторанчика, Йохай під час готування використовував різні спеції, гострі соуси та васабі.

Страва миттєво стала популярною, а японський кухар продовжив експериментувати з начинкою, щоб урізноманітнити меню. Спочатку Йохай використовував сьомгу, макрель та вугрів. Згодом у хід пішли гребінці, а потім креветки.

Сире м'ясо риби та морепродуктів не особливо сподобалося американцям, але в Японії ця страва стала майже культовою. Згодом суші почали готувати в багатьох країнах по всьому світу, радуючи шанувальників японської кухні вишуканими смаковими поєднаннями.


14 травня
>> Жительку Бобрицької громади засуджено за наркотики
Далі...

>> Двох останніх учасників Другої світової вітали у Каневі
Далі...

>> Газету «Дніпрова зірка» в Каневі можна купити в таких торгових точках:
Далі...

8 травня
>> Що роблять з поліпропілену
Далі...

30 квітня
>> Який біль знімає кетопрофен?
Далі...

28 грудня
>> Строительство элеваторов в Украине от лидера отрасли KMZ Industries
Далі...

6 березня
>> Закрити повітряний простір: депутати Канівської міської ради звернулися до світових лідерів
Далі...

30 січня
>> Хай-тек, лофт-стиль или модерн - Corf Mebel дарит без проблем
Далі...

13 січня
>> Организовываем идеальную систему хранения в гараже
Далі...

18 грудня
>> Затребувана послуга квітів з доставкою в сучасному світі
Далі...

11 грудня
>> Професійний чи самостійний переклад
Далі...

6 грудня
>> Одноразовые электронные сигареты в Харькове
Далі...

3 грудня
>> Хто вигадав суші і роли, які підкорили світ?
Далі...

21 серпня
>> Где в нашем городе найти лучший обменный пункт
Далі...

>> От Велотрейда вел - очень даже very well
Далі...

23 липня
>> Что такое ирландский паб: особенности, культура, традиции
Далі...

>> Как понять, что близкий человек — алкоголик, и как ему помочь?
Далі...

>> Клиника «Надія» вселяет надежду в человеческие сердца
Далі...

15 липня
>> Як вибрати і купити ємність для води
Далі...

>> Как купить акции Боинг на Форекс с нуля
Далі...

12 червня
>> «Самокатная» проблема в Казахстане: планируются жесткие меры
Далі...


>> Ішли женці жито жати
  «Ішли  женці  жито  жати,  та    забули  серпи  взяти! Серпи  взяли, хліб  забули, Такі   вони  женці   бу`ли. Далі...


  © ПП “Канівська Пресс-група”
  © Концепція дизайну:
      ПП “Канівська Прес-група”
  © Дизайн, розробка сайту:
      РА “РЕКЛАМЕРА”



“ДНІПРОВА ЗІРКА”  
офіційна громадсько-політична газета   
м.Канева і Канівського району.  
Заснована 17 квітня 1921 року.  

Матеріали, надруковані в канівському тижневику “Дніпрова Зірка”  
є власністю видавця, захищені міжнародним і українським   
законодавством і не можуть бути відтворені у будь-якій формі   
без письмового дозволу видавця.  
При використанні наших публікацій посилання на газету обов’язкове.  
© Дніпрова зірка